Om ossStartAffärsstödPublikationerÅsnebynKalendariumMedlem/GillenLediga tjänster
Grönt kort-utbildningar
Sök

Grönt kort-utbildningar

Här finns information om våra Grönt kort-utbildningar. För mer information om respektive kurs klicka på rubriken.

 


 

 

Föryngringsavverkning

 

Kurslängd 5 dagar, 2 dagar inne och 3 dagar ute. Kursen avslutas med ett praktiskt och teoretiskt test. Kursen är uppdelad på två delar, Ståndortslära och föryngringsavverkning. Ståndortläran är lika på kurserna Föryngringsavverkning, Gallring och Mekaniserad röjgallring, vilket innebär att den delen kan tillgodoräknas om man läser flera av dessa kurser.
När distansutbildningsmaterial finns framtaget kan kursen genomföras på 3 dagar inklusive testdag.

 

 

Markbehandling

 

Kurslängd 5 dagar 1,5 dagar inne och 3,5 dagar ute. Kursen avslutas med ett praktiskt och teoretiskt test. För den som genomfört webbutbildningarna Natur- och kulturmiljövård och Markberedning med godkänt i de teoretiska testen kan kursen kortas till 3 dagar. Avslutning med praktiskt test.

 

 

Natur- och kulturmiljövård

 

Kurslängd 4 dagar. 1,5 dagar inomhus och 2,5 dagar utomhus. Kursen avslutas med praktiskt och teoretiskt test. Godkända test ger kompetensbevis i Natur- och kulturmiljövård, vilket är ett krav enligt PEFC för vissa personalkategorier och entreprenörer. Efter fem år ska kompetensbeviset förnyas enlligt PEFCs krav. Det kan lämpligen göras via kursen Natur- och kulturmiljövård - förnyelse. För den som genomfört webbutbildningen Natur- och kulturmiljövård med godkänt i det teoretiska testet kan kursen kortas till 3 dagar. Avslutning med praktiskt test.

 

 

Natur- och kulturmiljövård - förnyelse

 

Kursen omfattar 1 dag (8 timmar) och är speciellt framtagen för att långsiktigt säkerställa de kompetenskrav som PEFC ställer på de som planerar, leder och praktiskt genomför arbeten inom skogen. Kursen avslutas med ett praktiskt och teoretiskt test.

 

 

Plantering

 

Kursen är på 2 dagar, 0,5 dag inne och 1,5 dag ute. Kursen avslutas med ett teoretiskt och praktiskt test. För den som genomfört webbutbildningen Plantering för plantbasar med godkänt i det teoretiska testet kan kursen kortas till 1 dag. Avslutning med praktiskt test.

 

 

Röjning

 

Kursen är på 4 dagar, 1 dag inne och 3 dagar ute. Kursen avslutas med ett teoretiskt och praktiskt test. För den som genomfört webbutbildningen Röjning med godkänt i det teoretiska testet kan kursen kortas till 3 dagar. Avslutning med praktiskt test.

 

 

Skogsbränsleuttag

 

Kurslängd 3 dagar, 1 dag inne och 2 dagar ute. Kursen avslutas med ett test.

 

 

Skogsvård

 

Kurslängd 5 dagar, 1,5 dagar inne och 3,5 dagar ute. Kursen avslutas med ett praktiskt och teoretiskt test. När distansutbildningsmaterial finns framtaget kan kursen genomföras på 3 dagar inklusive testdag.

 

Kontaktpersoner

 

 

Johan Larsson
Skogsrådgivare
0521-72 55 29
Skicka e-post»

 

Michael Quantenburg

Skogsrådgivare

0521-72 55 23

Skicka e-post»