Om ossStartAffärsstödPublikationerÅsnebynKalendariumMedlem/GillenLediga tjänster
Ekoledarskap för grön framgång
Sök



Ekoledarskap för grön framgång

Stöd till kommuner som vill koppla sitt arbete med hållbar utveckling till ekologisk mat

 

I projektet Ekoledarskap för grön framgång har vi utgått från befintliga politiska mål när vi har arbetat för att gå vidare från ord till handling. Under 2012 har vi genomfört 12 dialogseminarier i fem kommuner för politiker, chefer och tjänstemän.


Tre så kallade ”Train the trainer-utbildningar” har genomförts för tre kommuner där vi har utbildat tjänstemän som själva har hållit i utbildningar och informationsmöten i sina kommuner för kollegor, personal, föräldrar m.fl. Vid varje återträff med gruppen har vi gett återkoppling kring hur deltagarna kan använda de nya pedagogiska redskap och fakta som vi har förmedlat .


Tanken med projektet är att offentlig sektor och ekobönder ska fungera som drivkrafter för omställning till ekologisk produktion.


I de deltagande kommunerna har kunskaps- och förändringsprocesser startats och förstärkts för att gynna utvecklingen av ekologisk mat.


Vi kontaktade kommuner där vi upplevde att det fanns ett starkt intresse för att driva ekofrågorna. Under 2012 arbetade vi med åtta kommuner i Sverige.


Vid varje kommunutbildning har vi bjudit in en primärproducent för att skapa kunskapsutbyte mellan bonden och kommunen.


Det har varit viktigt att sprida framgångsrika exempel på kommuner som lyckats öka andelen ekologiska livsmedel, både från Sverige och från andra länder.


Vi har genomfört fem projekt- och studiebesök för att följa upp arbetet med ekologisk mat som görs i kommuner som är framgångsrika och som har varit med i tidigare projekt. Erfarenheter och framgångsrika metoder från dessa besök har vi spridit under dialogseminarier och nätverksträffar.


Vi har genomfört två nätverksträffar där flera intressanta föreläsare har medverkat. Vid varje nätverksträff har fler än 45 deltagare medverkat.

 

 

Kontakta:

Christina Milén Jacobsson

 
Kontor Vänersborg
Telefon 0521-72 55 15
Mobiltelefon
E-postadress cmj@hushallningssallskapet.se
Arbetar med Avdelningschef, Landsbygd, Projektutveckling

Byutveckling, Småskalig livsmedelsproduktion, Tema Trädgård

 



 



» Projektet har uppmärksammat i olika medier, här finner du sådant material.

» Här kan du läsa citat från kurs- och projektdeltagare.

 

» Bilder från projektet.