Vid förra träffen hos Siv & Svein, Hjärtebo Gård, Dals Ed framfördes önskemål om att utveckla
samarbete på många olika sätt, se minnesanteckningar från mötet på baksidan. Efter träffen
vet vi att odlare har börjat leverera till nya kunder.
Till denna träff kommer vi att speciellt lyfta fram;
Brukets Godaste som finns på Not Quite, Fengersfors, som startat upp en prenumerationskasse söker nu odlare.
Hur, vad, när, på vilket sätt, pris, förpackning, leverans… frågorna är många.
Lisa Malm berättar om konceptet.
Hur samodnar vi oss för att minimera transporterna, uppnå leveranssäkerhet och förlänga säsongen m.m.
Vad finns det för möjligheter att leverera till butiken?
Butiksansvarige Andreas Ekström och Maria Nord från Coop Konsum i Bengtsfors
Hur gör man som liten odlare, vad krävs, vad behövs och hur marknadsför jag mina produkter i butiken?
Kan din morot produktutvecklas? Har förpackningen någon betydelse?
Rikard Brax, Lokalproducerat i Väst, Marie Hanson och Christina Milén Jacobsson, Hushållningssällskapet Väst
Måste vi ha någon förpackning? Kan förpackningen ge bättre betalt?
Tips på hur man kan förädla grönsaker och utveckla produkter?
Kan någon annan förädla min produkt?
Finns det någon annan som kan göra jobbet åt mig, finns det förädlingskök att låna?
Finns det några som är intresserade av att samverka kring förädling av en produkt?
Syfte med kvällen är att svara på frågan:
Hur kan vi odlare, genom att samarbeta, komma ut på den Dalsländska marknaden?
Anmälan senast: 21 november
Kostnad: 100 kr inkl moms (fika ingår)
Anmälan och för mera information:
Kontakta Marie Hanson, 0521-72 55 25,
Christina Milén Jacobsson, 0521-72 55 15
Hushållningssällskapet Väst