Om ossStartAffärsstödPublikationerÅsnebynKalendariumMedlem/GillenLediga tjänster
Grön Arena - ny utbildningsserie - höst/vår 2014/2015
Sök

Ny utbildningsserie under hösten – våren 2014/2015

Grön Arena - en mötesplats för köpare och säljare av produkter inom området grön hälsa, omsorg och rekreation.

Projektet Grön Arena syftar till att ge konkreta verktyg och handledning för utveckling av tjänster inom omsorg, hälsa och rekreation med naturen och landsbygden som bas. Projektet vänder sig både till gårdar som vill sälja tjänster inom Grön Arena och till kommuner som många gånger är köpare.
Hushållningssällskapen har beviljats medel från Länsstyrelsen i Västra Götalands län för att driva en utbildningsserie under hösten 2014 och våren 2015.
Verksamhet inom Grön Arena kan till exempel vara:
Social omsorg - Här erbjuder man daglig verksamhet, sysselsättning och arbetsträning på ett roligt och menings¬fullt sätt på en lantgård. Målgruppen är barn och ungdomar, personer med psykisk ohälsa eller funktionshinder, äldre och personer med symptom på tidig demens samt miss¬brukare.

Skol- och fritidsverksamhet - Ett nytt sätt att använda gården som en pedagogisk resurs.

Arbetsträning och rekreation - Vistelse på en gård i landsbygdsmiljö kan vara ett sätt att komma tillbaka till arbete och vardag efter sjukskrivning eller lång frånvaro från arbetsmarknaden. Grön Arena gården fungerar här som, en del, i en individuell handlingsplan utarbetad av arbetsgivaren, företagshälsovården och försäkringskassan.
Övergripande syfte
Projektet syftar till att ge konkreta verktyg och handledning för utveckling av tjänster inom omsorg, hälsa och rekreation med naturen och landsbygden som bas för att kunna erbjuda tjänster till den offentliga och privata sektorn.
Mål
Det övergripande målet är utveckling av Grön Arena som ett nytt affärsområde inom nya och befintliga företag på landsbygden. En utveckling av tjänster och företag utifrån affärsmodellen ”Grön Arena” ska bidra till ökad lönsamhet och tillväxt i landsbygdens företag.
Mål för företagarna
Målet för företagarna är att de efter färdig utbildning ska ha kunskap om Grön Arena som affärskoncept samt att de skall veta vilka krav som ställs för att bli en godkänd Grön Arena gård. Under kursperioden skall de arbeta igenom sin affärsplan för att bli redo att sälja sina tjänster på marknaden.
Godkänd Grön Arena gård
Grön Arena är ett registrerat varumärke som ägs av Hushållningssällskapet. Efter genomförd kurs finns möjligheter att bli en godkänd Grön Arena gård. En förutsättning är att företagarna har uppfyllt alla de kriterier som ställs för att bli en godkänd Grön Arena gård. Detta bekostar företagarna själva. Ett av de grundläggande kriterierna för att bli godkänd och få använda varumärket Grön Arena är att man har fullföljt utbildningsserien med hög närvaro. Vill man bli godkänd Grön Arena gård efter utbildningsserien tillkommer en kostnad på 5 000 kronor exkl. moms samt reskostnad.


Fakta om utbildningen
Pris: 3 000 kr exkl. moms/utbildningsserie/företag
Mat och ev. boende tillkommer.
Antal kursdagar: 6 stycken under hösten 2014 och våren 2015
Kursdag 1 1 september 2014 (kursort Tanum eller Falköping)
Kursdag 2 2 september 2014 (kursort Grästorp)
Kursdag 3 11 november 2014
Kursdag 4 27 november 2014
Kursdag 5 21 januari 2015
Kursdag 6 22 januari 2015

Klicka här för att ladda ner mer information om de två första kursdagarna »
Anmälan senast 15 augusti 2014, via denna länk »

Anmälan är bindande, antalet platser är begränsade. Vi återkommer senast vecka 33 för bekräftelse och mera information. Innan kursstart kommer vi att skicka ut en faktura som skall bara inbetald senast 25 aug.



Vill Ni läsa mer om Grön Arena, se:
Värmland: http://hs-s.hush.se/?p=10036
Nationellt projekt finansierat av Jordbruksverket: www.hushallningssallskapet.se/gronarena


Hälsningar

Malin Fahlesson
, Hushållningssällskapet Skaraborg
070-354 03 66 | malin.fahlesson@hushallningssallskapet.se

Christina Milén Jacobsson
, Hushållningssällskapet Väst
0521-72 55 15 | cmj@hushallningssallskapet.se