Om ossStartAffärsstödPublikationerÅsnebynKalendariumMedlem/GillenLediga tjänster
New Advisers
Sök

Projektet New Advisers

Hushållningssällskapet Väst har deltagit i ett europeiskt projekt som syftade till att hitta metoder att genom attitydförändring hos rådgivare, lantbrukslärare och lantbrukare kunna minska användningen och negativa konsekvenser med pesticider i lantbruket.


Projektet finanserades genom Leonardo da Vinci - programmet om livslångt lärande. Jordbruksverket var svensk medfinansiär. Projektet löpte 1 oktober 2011 till 30 september 2013.


I projektet deltog organisationer från Frankrike (projektägare), Portugal, Spanien, Ungern, Slovenien, Tyskland, Irland och Sverige. Organisationerna var både statliga, lantbrukarorganisationer, skolor och privata rådgivningsföretag.


I projektet sammanställdes gemensamma problemställningar i pesticidanvändningen och tre olika pedagogiska metoder för ökad kunskap och attitydförändring hos deltagarna testades och dokumenterades. Man identifierade också vilka färdigheter och egenskaper som krävs av lärare och rådgivare i lantbruket och gav förslag på hur rådgivare och lärare kan utveckla dessa.

 

 


För mer information

Hanna Johansson

 
Kontor Dingle
Telefon 0521-72 55 28
Mobiltelefon
E-postadress hanna.johansson@hushallningssallskapet.se
Arbetar med EU-rådgivning, Greppa Rådgivning, Tvärvillkor, Växtodling

Växtodlingsrådgivare, Tema Vall


Resultaten finns att läsa på:


» Endure Network

» Adam Europe