Startsida | |||||||||||||||
Mat | |||||||||||||||
Landsbygd | |||||||||||||||
|
Matens påverkan på miljön och klimatet från jord till bord är idag betydande. Livsmedelsförsörjningen ur ett globalt perspektiv är både transportintensiv och energikrävande. Samtidigt flyttar fler och fler människor in till städerna.
Dessutom har det visat sig att grönområden, parker och odlingar i stadsmiljöer har en positiv effekt på hälsan och välbefinnandet hos invånarna.
Projektet har som syfte att ge stöd i att utveckla miljövänliga, stads- och tätortsnära odlingar i bostadsområden och kommuner där det finns en relativt hög andel utrikesfödda. Projektet ska inspirera till att använda lokalt odlade råvaror som kan användas till mångkulturellt inspirerade rätter och smaker på restauranger, i skolmatsalar, på äldreboenden, i butiker och i privata hushåll. I projektet kommer vi att lyfta fram odlingen, markanvändningen och mångkulturen som strategiskt viktiga frågor för att utveckla en kommun. För mer information om projektetLadda ner projektrapporten»
Projektet genomförs med bidrag från Jordbruksverket
|
Kontaktpersoner
|