Om ossStartAffärsstödPublikationerÅsnebynKalendariumMedlem/GillenLediga tjänster
Mat för hjärnan - att må bra och vara glad

Mat för hjärnan - att må bra och vara glad

En föreläsning med Charlotte Erlanson-Albertsson

Foto: ©iStockphoto/Sze Fei Wong (jordgubbar)

 

Hjärnan styr vår kropp, vårt beteende, våra tankar, vad vi gör, vad vi minns, vad vi är glada åt och så vidare. Ett omfattande och viktigt arbete. För att klara allt detta behöver hjärnan mycket energi. Det får den genom mat – det vill säga mat av rätt sort.

 

Den ska innehålla mycket färger, som i frukt och bär. Den ska stimulera tuggning, vilket förstärker minnet. Den ska innehålla rätt sorts fetter, som i fisk och valnötter. Rätt bakterieflora får vi av rotfrukter och mjölkprodukter. Slutligen mår vi bra och blir lyckliga av till exempel choklad, te och kaffe.

 

NÄR
16 september, kl 13.00 - 16.30

VAR
Folkets Hus i Göteborg, lokal ”Ellös”

KOSTNAD

700 kr/pp ex moms, inkl fika

ANMÄLAN
Du anmäler dig genom att skicka ett mail till matkonsult Eleonor Shütt på Hushållningssällskapet Väst, eleonor.schutt@hush.se. Sista dag för anmälan är den 1/9 2010. (50% av avgiften debiteras vid avanmälan efter den 9/9.)

 

Charlotte Erlanson-Arbetsson, professor i medicinsk och fysiologisk kemi vid Lunds Universitet, guidar oss med van hand genom hjärnans vinklar och vrår och berättar vad som är bäst mat för hjärnan – både för vår utveckling och ett gott humör. Charlotte Erlanson-Arbetsson har bland annat skrivit böckerna Hjärnans kokbok, Mat för hjärnan och Kvinnors hälsa – fakta och myter och är idag en mycket uppskattad föreläsare.

 

Läs mer om Charlotte på hennes hemsida»

 

Arrangör är Hushållningssällskapet Väst
Varmt välkommen!