Om ossStartAffärsstödPublikationerÅsnebynKalendariumMedlem/GillenLediga tjänster
Företagarskolan
Sök

Företagarskolan

 

Har du en affärsidé som du vill utveckla? Vill du få bättre kontroll av ditt företag? Funderar du på hur kan tjäna mer pengar i ditt företag? Då är företagarskolan något för dig. Projektet finansieras av Landsbygdsprogrammet.

 

Företagarskolan innehåller sju kurser med olika inriktningar inom företagsekonomi. Kurserna är fristående samtidigt som de kompletterar varandra. Utbudet består av både mer översiktliga och mer djupgående kurser. Kurserna vänder sig till dig som är eller ska bli företagare på landsbygden.

Designa din framtid

Har du idéer som du skulle vilja förverkliga. I kursen gör du en design över din framtid och kommer fram till vilka idéer som har störst potential att förverkligas. Du gör en kartläggning mål och idéer som mynnar ut i vad du allra helst vill prioritera och utveckla. Du får också redskap i hur du skall kunna komma förbi hinder och problem utmed vägen, för att du skall kunna förverkliga dina idéer?

 

Gick under vintern 2010-2011. Läs mer om kursen>>

 

Från idé till kommersiellt koncept – att skapa en handlingsplan

För att kunna förverkliga din idé till att bli ett kommersiellt koncept är det värdefullt att göra en konkret handlingsplan. Detta för att du skall kunna nå dina mål. Du som kursdeltagare får skapa en affärsidé från grunden och gå igenom alla dess beståndsdelar. Kursen resulterar i en konkret handlingsplan för dig och ditt redan existerande eller blivande företag.

 

Gick under hösten 2010. Läs mer om kursen>>

 

Starta företag

Kursen ger dig en grundläggande kunskap inom företagsekonomi för att starta/komma igång med ditt företag. Kursen vänder sig till dig som ska starta/ta över eller har startat ett lantbruks- eller landsbygdsföretag. Under kursen använder du dig av ditt eget företag för att upprätta affärsplan, budget, kalkyler och får grunden i olika verktyg, som du har nytta av när du skall starta och driva ditt företag.

 

Gick under våren 2010. Läs mer om kursen>>

 

Bokföring för nybörjare

För att nå framgång som egen företagare är det viktigt att ha en god insikt i företagets ekonomi. Det viktigaste redskapet för ekonomistyrning och uppföljning av ekonomin är bokföring och bokslut. Målet med den här kursen är du ska kunna sköta den löpande bokföringen i ditt eget företag och ha förståelse för vad ditt eget bokslut ger dig för information. Kursen innehåller bl.a. kontoteori och bokföring på dator.


Omfattning:
Kursen kommer att bestå av 7 träffar á 2,5 timmar. 

Tid: Kursstart 17 januari.
Plats: Hushållningssällskapet Vänersborg och Folkuniversitetet i Trollhättan.
Kostnad: 2 600 kr/deltagare (2 080 kr exkl. moms).
Anmälan:Intresseanmälan görs till kursledaren via telefon eller e-post.
Minst 6 deltagare krävs för att kursen ska kunna genomföras.  


Läs mer om kursen>>

 

Utveckla ditt företag

Kursen ger dig en djupare företagsekonomisk kunskap, som hjälper dig att utveckla ditt företag. I kursen kommer du att få jobba med att upprätta affärsplan, budget, prissättning, kalkyler, marknadsföring, effektiva rutiner m.m. Du får göra en analys över ditt företag. Kursen vänder sig till dig som står inför att till exempel utöka den befintliga verksamheten eller att utveckla en ny verksamhetsgren. I kursen använder du dig av ditt eget företag som övningsexempel.

 

Omfattning: Kursen omfattar 8 träffar á ca 3,5 timmar.
Tid: Prel. kursstart i slutet av februari
Plats: Hushållningssällskapet Vänersborg
Kostnad: 4 100 kr/deltagare (3 280 kr exkl. moms)
Anmälan: Intresseanmälan görs till kursledaren via telefon eller e-post
Minst 6 deltagare krävs för att kursen ska kunna genomföras.

 

Läs mer om kursen>>

 

Årsbokslut och deklaration

Sedan år 2007 ska alla enskilda näringsidkare upprätta årsbokslut. Om du har en enskild firma som har en nettoomsättning som uppgår till högst tre miljoner kronor får du upprätta ett förenklat årsbokslut. Kursen ger dig en ökad förståelse för hur ett bokslut skall upprättas samt för skattelagstiftningen och dess möjligheter. Kursen tar upp frågor som avskrivningar, lagervärde och olika deklarationsblanketter m.m. Du bör ha grundläggande kunskaper i bokföring.

 

Gick under våren 2011. Läs mer om kursen>>