Om ossStartAffärsstödPublikationerÅsnebynKalendariumMedlem/GillenLediga tjänster
Sparsam körning
Sök

Spara bränsle och arbetstid
-gå en kurs i Sparsam körning

 

Sedan några år tillbaka genomför Hushållningssällskapet kurser för lantbrukare i Sparsam körning. Utbildningen innehåller både teori och praktik. I det praktiska momentet ingår att utföra olika arbeten med lantbruksmaskin. Utbildaren har i förväg kopplat in avläsningsinstrument där varje deltagares körsätt registreras i form av bränsleförbrukning, tid och hastighet.

 

Efter utfört arbete analyseras körningen och förarna får tips och idéer av utbildaren hur man ska kunna köra mer bränslesnålt utan att förlora tid. Därefter görs samma arbetsmoment ytterligare en gång och då med fokus på vad man lärt sig under dagen. Enda skillnaden är att vid detta tillfälle skall man köra sparsamt. Det är nu resultatet visar sig med den stora bränslebesparingen och tidsvinsten.

 

Deltagarna vid en av de genomförda utbildningarna uppskattade sin årliga bränslebesparing, till följd av de nyvunna kunskaperna, till mellan 6 000 kronor och 14 000 kronor per år. Samtidigt som kostnaderna minskas, gynnas miljön. Deltagarna uppskattade minskningen av koldioxidutsläppen till följd av sin sparsamma körning till mellan 2,5 och 6 ton per år.   

Intresserad av att gå en kurs i Sparsam körning?
Klicka här och se om det är en kurs planerad...

 
eller kontakta:

 

Martin Niklasson

 
Kontor Kungälv
Telefon 0521-72 55 22
Mobiltelefon
E-postadress martin.niklasson@hushallningssallskapet.se
Arbetar med Avdelningschef, Ekologisk rådgivning, EU-rådgivning, Grovfoder, Växtodling

Växtodlingsrådgivare