Om ossStartAffärsstödPublikationerÅsnebynKalendariumMedlem/GillenLediga tjänster
Praktik i köket

Praktik i köket

Följande utbildningar erbjuds i Livsmedelskunskap och matlagning:
  • Rätt val - Fiskmåltider, en halvdag 4-5 timmar.
  • Rätt val - Vegetariskt/sallader/grönsaker/potatis, en halvdag 4-5 timmar.
  • Rätt val - Köttmåltider, en halvdag 4-5 timmar.
  • Rätt val - Mellanmål/aptitretare/sängfösare, en halvdag 4-5 timmar.
Innehållet i respektive utbildning är: 
  • Råvaruval med miljö- och hälsoperspektiv - klimatsmart, ekologi med ekonomi.
  • Metodmatlagning med rationella, säkra metoder som lyfter matkvaliteten.
  • Avsmakning och diskussioner om hur de olika rätterna kan varieras, serveras och anpassas till de olika kökens möjligheter och till matgästernas önskemål.
  • Sensoriska tankar om färg, form, doft, smak och konsistens.
  • Måltidsmiljö som stimulerar matglädjen.
  • Arbetsuppgifter som implementerar ny kunskap i matsedlar och måltider.

 

Fler utbildningar kan köpas/bokas utöver de som ingår i projektet.