Praktik i köket
Följande utbildningar erbjuds i Livsmedelskunskap och matlagning:
- Rätt val - Fiskmåltider, en halvdag 4-5 timmar.
- Rätt val - Vegetariskt/sallader/grönsaker/potatis, en halvdag 4-5 timmar.
- Rätt val - Köttmåltider, en halvdag 4-5 timmar.
- Rätt val - Mellanmål/aptitretare/sängfösare, en halvdag 4-5 timmar.
Innehållet i respektive utbildning är:
- Råvaruval med miljö- och hälsoperspektiv - klimatsmart, ekologi med ekonomi.
- Metodmatlagning med rationella, säkra metoder som lyfter matkvaliteten.
- Avsmakning och diskussioner om hur de olika rätterna kan varieras, serveras och anpassas till de olika kökens möjligheter och till matgästernas önskemål.
- Sensoriska tankar om färg, form, doft, smak och konsistens.
- Måltidsmiljö som stimulerar matglädjen.
- Arbetsuppgifter som implementerar ny kunskap i matsedlar och måltider.
Fler utbildningar kan köpas/bokas utöver de som ingår i projektet.